<<< 3 september 2019 >>>
Begin van het Grote Rivierenpad (LAW-6)

Afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag een flink stuk gelopen van het Grote Rivierenpad. Van het beginpunt bij Hoek van Holland Haven, daarna over het strand, door de duinen, door een stadspark, daarna het Staelduinse Bosch. Later langs ‘Het Scheur’, direct langs het water. Dan door de grasvelden naar het pittoreske Maasland om de eerste dag te eindigen in het gezellige Maassluis.

De volgende dag eerst met het pontje naar Rozenburg, over de Callandbrug, dan de Brielse Brug. Langs het Blankenburgse Rak naar Zwartewaal, dan langs Heenvliet en Geervliet, verder over de Spijkenisserbrug en daarna eindeloos langs de Oude Maas. Wij eindigden de tweede dag in Portugaal (3 km van de route).

De derde dag verder de mooie route langs de Oude Maas, tot we op de tram stapten in Barendrecht… Het laatste stuk langs de Oude Maas (het Truus Visscherpad) loop je door een pad over de grienden, tussen de overhangende wilgen. Jammer genoeg was de doorgaande weg afgesloten bij het begin van kaart 11. De route-omleiding (F) leidde ons ruim om de problemen heen (over de Essendijk en de Schenkeldijk).