o-o-o

dinsdag 18 juni 2019
Van huis uit naar Maarn gelopen op een warme middag.
Ik loop in een lekker ritme. Ietsjes harder dan normaal. Pet op tegen de zon. Regelmatig zuig ik wat water op uit mijn camelbag. Ik kijk af en toe op mijn mobiel om te zien of ik nog op de route loop. En dan toch heb ik op een gegeven moment een afslag gemist… Geen probleem ik kan wat later ook rechts aanhouden, dan kom ik wel weer in de buurt van de route op mijn mobiel. En zo gaat het ook.

Later in de buurt van Maarn, stopt een wat oudere fietser naast me. Of hij wat mag vragen. Natuurlijk. We spreken elkaar met U aan, en dat blijven we doen. Ik denk dat hij al even boven de 70 is. Hij wilde fietsen naar Maarn en vroeg zich af, welke kant hij op moest. Ik leg hem uit dat ik ook op weg ben naar Maarn, ik laat hem op mijn mobiel zien waar we nu zijn en welke route ik verder neem. Ik hou er te weinig rekening mee dat dat een wandelroute is, over ongelijk terrein. Hij vat samen: dus hier rechtdoor en bij de poort rechtsaf, en dan alsmaar door, dan kom ik vanzelf in Maarn uit. Precies, zeg ik.

Als hij bij de poort stopt, kijkt hij om en wijst naar rechts…. Ik geef een duim omhoog. Hij stapt weer op en fietst verder. Een tijdje later, zie ik een splitsing van wegen. Ik moet de linkerweg nemen. De oudere fietser had rechts genomen en keert nu lopend terug. Die weg was niet geschikt voor op de fiets. Hij vertelt dat hij vroeger een mountain-bike had, daarmee kon hij goed uit de voeten op deze paden. Nu moet hij toch eigenlijk meer de fietspaden aanhouden.
En zo kom ik hem later nog twee keer tegen…. steeds dichterbij Maarn, tot dat we het asfalt bereiken.

o-o-o

donderdag 13 juni 2019
De wandeling van Nunspeet-Harderwijk is erg afwisselend: door de bossen, langs de duinen, door het platteland, naar het mooie stadje Harderwijk (20 km).

Langs de duinen

Het mais groeit gestaag

Prachtige kleuren

De Essenburgh, fraaie plek voor een lunch.

o-o-o

zondag 9 juni 2019
De wandeling van Scherpenzeel naar Amersfoort (onderdeel van het Grebbeliniepad) loopt langs het Valleikanaal (19 km). Je kunt het hele stuk vanaf Scherpenzeel in het groen lopen als je vanaf de eerste brug het kanaal aan je rechterhand houdt, dus niet via het fietspad aan de overkant.

o-o-o

zaterdag 1 juni 2019
Tussen Leersum en Doorn is een mooie boswandeling uitgezet (19 km). Nagenoeg hele tocht tussen de bomen, heerlijk op een zonovergoten dag. Op de foto’s zie je hoe de natuur de tijd bijhoudt…


 

 

 

 

 

 

o-o-o

zaterdag 25 mei 2019
Fraaie wandeling gemaakt in de buurt van Zevenaar, zo’n 20 km. Volop weidse uitzichten vanaf de dijken naar kerktorens van de omliggende dorpjes, meertjes met eenden, ganzen en zwanen en bloemen langs de paden. Hieronder enkele beelden als impressie: